Специализирани полицейски акции за проверка на проституиращи на територията на Околовръстния път в София са провели служители на сектор "Престъпления по пътищата" - СДВР и полицаи от Трето РУМВР.

Само за периода от 10 до 12-и и от 17 до 18 август служители от „Магистрална полиция" са задържали 34 проституиращи жени.

Спрямо тях са предприети необходимите законосъобразни мерки - съставени и връчени са им протоколи за полицейско разпореждане и предупреждение.

На шест от задържаните - актове за установяване на административно нарушение, и на три - актове по Закона за българските лични документи.

Една от жените е доведена в СДВР във връзка с постановление за принудително довеждане по досъдебно производство.

Вчера, на територията на Трето РУМВР, при полицейска акция за противодействие на проституцията и сводничеството, криминалисти са задържали 42-годишната Т.П. и 31-годишната Ю.Ж., известни на полицията за проституция.

"Жриците на любовта" са задържани в къща в столичния кв. „Зона Б-19" , наета от тях за „работните" им нужди. На място е извършен оглед, иззети са веществени доказателства - договор за наем, работни мобилни телефони и др.