17-годишният вратар Димитър Евтимов ще тренира с първия отбор на "червените дяволи"
Манчестър Юнайтед привика на проби 17-годишния Димитър Евтимов. Момчето е вратар в академията “Христо Стоичков" в Етрополе. Талантът ще остане четири дни в Манчестър и ще тренира с първия отбор на базата Карингтън. Там той ще бъде с мегазвездите и със сънародника си Димитър Бербатов. Евтимов се хареса и на Нотингам преди 3 седмици, когато момчетата от школата на Чавдар (Етрополе) гостуваха за два мача в Англия. Делегацията ни тогава се води от депутата от ГЕРБ и шеф на клуба Емил Димитров и най-популярния българин по света Христо Стоичков, пише наш всекидневник.

В Нотингам треньорът на вратарите на втородивизионния английски тим Стив Сътън бе толкова впечатлен от високото българче, че го извика на тренировка с неговите възпитаници от първия тим. Но сега се обажда „Манчестър Юнайтед" и ситуацията се променя бързо.

Евтимов няма да има проблем с адаптацията, защото говори добре английски. Учи го от години и не изпитва трудности с езика. Освен това от 14 месеца го следят клубове от Острова и академията в Етрополе подготвяше заминаването му. Момчето е юношески национал, а ако направи трансфер в Англия ще стане поредният ни млад вратар, излязъл бързо в чужбина./БЛИЦ