Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че не разбира защо смятат Димитър Бербатов за мързелив, при положение, че той тича колкото останалите в тима и стилът му на игра наподобява тези на Теди Шерингам и Ерик Кантона.

„Не мога да разбера хората, които казват това, защото той е много икономичен футболист. Той е като Теди Шерингам”, каза сър Алекс пред „ESPN”.

„Теди беше абсолютно същия. Той се движеше безцелно в празните пространства, неговото движение е без топка, но в действителност като се види статистиката, той е изминал толкова, колкото всички тима.”

„Знаете, че това е интересно – може би както се говори но не спринтира по 40 ярда през цялото време навсякъде по терена, както Уейн Рууни или Карлос Тевес правят, но той навърта метража си, не както другите играчи го правят.”

„Плюс това мисля, че той има 14 или 15 гола през този сезон и изработва 14 или 15 гола – по това се прави връзка с Кантона. Винаги имаше дадени места, на които Ерик винаги действаше – бележеше и изработваше равен брой голове.”

„Той е различен от другите играчи, да. Както казах, той е много пестелив в правенето на спринтове, но неговото темпо е много добро. Той има забележителен баланс, той има великолепна визия. Не знам какво повече можем да гледаме в играчите.”

„Подписахме с него, защото той беше различен от футболистите, които имахме и също така той имаше малко повече опит от играчите, които имахме в атака като Рууни, Карлос Тевес и Кристиано Роналдо, Нани и мисля, че беше важно, защото искаме да вървим напред след миналия сезон, в който спечелихме дубъл и да се представим по-добре”, каза още сър Алекс за Бербатов.