Малко след официалното откриване на изложбата, кметът на общината Георги Георгиев обяви, че част от картините ще бъдат купени за новоизграждащия се Дом за възрастни хора.
Изложбата картини от Северна Корея е подредена в читалището. Творбите са рисувани с туш върху ръчно изработена оризова хартия. Част от тях са изработени с  мидени черупки, което е традиционна техника за Корея. Цените са между 50 и 200 лева.
На откриването на изложбата присъства и извънредният и пълномощен посланик на КНДР Зо Сунг Джу. Той заяви, че макар да идва за първи път в Ботевград, отдавна знае за него и храни добри чувства. Посланикът изрази желание да посети отново Ботевград и да види на място как е решен въпроса с водоснабдяването и газификацията в малките планински села.
Съгласно Северно-корейския протокол изложбата започва с голям портрет на вожда Ким Чен Ир и фотоси от грандиозни масови тържества в Корея.
Северна Корея за трети път представя традиционното си изкуство в Ботевград. При предишната изложба  част от картините също бяха откупени и с тях е украсена почивната база в Боженица.