13 картини на ботевградчанката Камелия Петкова са подредени в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Това е първата й самостоятелна изложба. Тя е озаглавена „От цветния прашец до меда”. Както се подразбира от заглавието, повод за изложбата е днешният празник на пчеларите - Свети Харалампий.


Върху памучно платно с помощта на четка и шпатула, младата жена умело пресъздава красивия и подреден свят на пчелите. Всъщност, този свят и природата я вдъхновяват да рисува. Рисуването е нейно хоби, което упражнява от малка. Другото й любимо занимание, разбира се, е пчеларството. Има десет кошера в землището на село Скравена, за които се грижи сама.


„Потомствен пчелар съм. Това е заниманието, което ми доставя истинско удоволствие. За мен пчелите са уникални създания. Удивлява ме техният подреден свят. ”, сподели пред наш репортер младата жена.


Камелия Петкова е родена през 1991 год. в Ботевград. Възпитаничка е на ПГТМ „Христо Ботев”. Предстои й да се дипломира като агроном в Лесотехническия университет в София.