Столичанин, опитал да продаде имот с подправен документ, е задържан от служители на Първо РУП. Р.Н. е с множество криминалистични регистрации и вече осъждан, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването започнало след като преди два дни служители на сектор „Икономическа полиция" в столичното Първо РУП получили сигнал, че при изповядване на сделка с покупко-продажба на недвижим имот нотариусът е установил сериозни несъответствия в представените документи.

Р.Н., упълномощен да се разпореди с имота, представил протокол-решение на едноличния собственик на капитала от 20.08.2010г. - гръцки гражданин.

На документа бил придаден вид, че е разписан от бизнесмена, същевременно липсвала заверка по надлежния ред и не бил изведен в регистъра под номер.

Имотът - два парцела в кв. „Редута", бил оценен за 100 000 евро. От проведените незабавни действия на служителите на реда е установено, че документът е неистински. На място в кантората са били установени и трима брокери на сделката, от които са снети обяснения.

Р.Н. е осъждан и регистриран за различни престъпления, свързани с използване на подправени документи, кражба на МПС и на собственост, сочи справка в системата на МВР.

Работата по установяване на други инкриминирани документи и лица, съпричастни с деянието продължава.