В първата си контрола от двудневното турне в Сърбия, играна днес в Ниш, баскетболният отбор на Балкан спечели с 16 точки разлика -  78-62. Отлично включване направи дошлият вчера на проби американски баскетболист Джош Гонър. Въпреки че все още не е влязъл в ритъма на европейското часово време, той завърши с близо 20 точки, като вкара и 4тройки. Това, което се видя в неговото представяне е, че може да играе успешно както на позиция 2, така и на позиция 1. "Личи си, че е класен баскетболист", каза по телефона президентът на клуба Иван Гавалюгов.

С отбора не отпътува Данчо Бозов, който е в началото на своята подготовка. В игра се включиха всички останали играчи.

Отборът на КК Ниш е съставен предимно от млади момчета. От новия сезон той е един от новите членове на втората по сила сръбска лига. ТТимът получи тази промоция, след като завърши на второ място в една от четирите регионални трети дивизии на Сърбия - Източната.

Мачът се игра в училищен салон в Ниш. С тази разлика, обаче, че побира около хиляда зрители и като конструкция наподобява залата в Самоков.

Веднага след мача отборът на Балкан отпътува за Пирот, където ще пренощува. И утре от 12.30 българско време ще изиграе втората си контрола - срещу местния "Пирот", след което се завръща в Ботевград.