Една от легендите на плевенския Спартак – Хрисимир Димитров се завърна в родния си клуб. Ветеранът отново ще извежда с капитанската лента съотборниците си през новия сезон в мачовете от Националната баскетболна лига. От началото на годината до месец май Хриси игра за варненския Черно море. На старта на подготовката на Спартак той обаче се появи в зала “Балканстрой” и започна подготовка за идния сезон. Освен Димитров в плевенския тим се очакват още нови попълнения. Ръководството обаче пази имената им в тайна докато не приключат преговорите и не се подпишат договорите. Сигурното е, че между тях няма да има чужденец, заради свития бюджет на клуба.

Съставът от миналия шампионат почти се запазва. В отбора ги няма само американецът Джоузеф Кенерли III, Владимир Маринов и младия Христо Ангелов. “Елвиса” продължава да си търси нов тим. Ицо пък вече е студент. Подготовката на Спартак ще протече изцяло в Плевен. Наличните финанси не позволяват провеждането на лагер. Желанието на старши треньорът Дарин Великов е до началото на шампионата поверения му тим да изиграе 6 – 8 контролни срещи. Съперниците за тях ще се договарят в движение.

Съставът на БК Спартак /Плевен/ за подготовката: Хрисимир Димитров /крило/, Росен Софрониев /гард-крило/, Илия Станков /крило/, Веселин Георгиев /крило/, Александър Дяковски /плеймейкър/, Цветослав Острев /плеймейкър/, Тодор Тодоров /крило-център/, Петър Христов /комбо гард/