Приключи последното събитие в програмата на първото луксозно ретро рали на Балканите, EECC 2010 (Eastern European Classic Challenge). Уникалното състезание се проведе по правилата на международните автомобилни федерации FIA и FIVA, а участие взеха 60 автомобила от 4 европейски страни.

По време на ралито публиката можеше да види изключително редки, луксозни автомобли, някои от които, абсолютни емблеми на своето време. Сред марките участници се отличаваха Ferrari, Rolls Royce, Porsche, Mercedes, Jaguar, Lincoln, Autobianchi, Renault, Austin и други.

Официалното откриване бе в град Петрич, където бе даден и стартът на надпреварата. Първият ден включваше етапи с обща дължина 127 км., като участниците направиха междинна почивка в град Гоце Делчев.

Спирането бе съчетано със своеобразно изложение, тъй като всички автомобили бяха наредени на централния площад за удоволствие на стотиците, които се стекоха, за да се насладят на красотата и изяществото на класическото в автомобилния дизайн.

Вторият ден на ралито бе изключително интензивен. Стартът бе на централния площад в град Разлог. Кметът инж. Красимир Герчев размаха флагчето пред първия участник, който потегли в ранната утрин по трасето с дължина 243 км. Етапите бяха определени единодушно от всички участници като истинско предизвикателство с оглед на тежкия терен и метеорологични условия.

Въпреки това, състезателите останаха много доволни, тъй като именно изненадите и трудностите правят състезанието толкова интересно. Не на последно място е и огромното удоволствие от живописните и величествени планински масиви и гледки, спиращи дъха в местността около Боровец и особено язовир Белмекен, който е направил страхотно впечатление на гостуващите екипажи. Тази година там се проведе и кръг от световния рали шампионат WRC.

Ралито финишира отново на площада в град Разлог в 19 часа.

Тържественото награждаване и гала вечеря се проведоха в клубната къща на Пирин Голф Клуб, където беха раздадени купите на победителите в отделните класове в зависимост от годината на производство на автомобила. Честта да награди най-добрите бе дадена на домакина на събитието, кмета на Разлог, инж. Красимир Герчев.

Съвместните усилия на организаторите от България и Гърция спомогнаха за провеждането на първото по рода си събитие от този ранг в страната. Международното ретро рали, което е проведе през изминалите дни доказа, че България е сред мечтаните дестинации за подобен род състезания. Тяхната популярност продължава да расте, а успехът на изданието у нас обещава страхотни моменти и през следващата година когато се очаква да се включат участници не само от Балканите, но и от много други страни в Европа.