За първи път България ще участва със самостоятелен отбор в рали "Дакар". Петър Ценков, първият българин, завършил най-тежкото офроуд състезание през 2011 г., продължава и в следващото издание на ралито, но този път с новосформирания спортен клуб "РалиРейд.БГ".

Отборът включва двама състезатели с ATV - Петър Ценков и Младен Вачков, който е бизнесмен от Троян, класирал се през 2003 г. втори в ендуро-шампионата на България. Двамата с Ценков имат съвместна състезателна история в Гърция.

Машините за „Дакар 2012" са изцяло подготвени и тунинговани от тима в България, като за база е използван моделът Can-Am Renegade.

"Разполагаме и с най-добрите механици в България", заяви Петър Ценков по време на специална среща с медиите днес.
Моторджиите Събин Коларов и Цветомир Иванчев се готвят за участие в по-следващото издание на ралито, а през тази ще влязат в ролята на асистенти на Петър и Младен.

Състезанието тази година предоставя много нови предизвикателства, като освен Чили и Аржентина, "Дакар 2012" ще включва и трета страна - Перу. 34-тото поредно издание на ралито ще стартира традиционно на 1 януари 2012 г. в Аржентина, но от курорта Мар дел Плата, а самият маршрут ще е по-труден.