Селекционерът на бронзовия медалист Литва от завършилото току-що в Турция световно първенство по баскетбол - Кестутис Кемзура, дойде в Правец. На клубно ниво той е старши треньор на един от участниците в започващия днес тридневен турнир - руския Локомотив Кубан. Тимът пристигна в България без своя наставник, Кемзура и неговият помощник Доналдас Кайрис дойдоха направо от Турция.

За новия сезон Локомотив Кубан привлечешестима нови играчи. Безспорно най-голямата звезда е американецът Джеремая Мейси - бивш играч на Реал Мадрид. Още трима янки ще облекат за пъви път екипа на тима от Краснодар. Това са гардът Лионел Чалмърс, крилото Майкъл Уилкинсън и още един гард - Аландо Тъкър. Първите двама имат и македонско гражданство. Другите двама нови са черногорецът Горан Йеретин, дошъл от Тюрк Телеком, и руснакът Сергей Топоров, който идва от Химки.

Днес от 18.00 ч. в първия мач на приятелския турнир Локомотив ще играе с Керавнос. Вчера кипърският тим, в който има трима американци, игра контрола с Лукойл кадемик и отстъпи само с 3 точки разлика.

Във втория мач от първия ден на турнира домакинът Лукойл Академик играе с Балкан.