В Дубай пиене на портокалов сок по време на Рамазана може да ви докара проблеми със закона, да не говорим за секс на плажа, по което и да е време на годината.

Вижте някои от най-абсурдните глоби в света:

650 000 евро за превишена скорост

През август тази година швед бе глобен с 650 000 евро за превишена скорост в Швейцария.

Конфискуван бе Мерцедесът му (на стойност 140 000 паунда), защото той е превишил с 2.5 пъти допустимата скорост в страната и карал с 288 км/час. Това е най-солената глоба в света. За лош късмет на шофьора, в Швейцария глобата се определя като процент от дохода на нарушителя.

Ирония - нелегални имигранти строят ограда на граница

Компания Golden State Fence, която трябвало да построи оградата на границата между щата Сан Диего и Мексико, наела за целта... нелегални имигранти.

През 1999 компанията за пръв път била проверена и предупредена за нелегалните си служители. През 2004 и 2005 обаче се оказало, че същите хора си още на работа, дори 2/3 от 750-те работници били нелегални имигранти.

Компанията бе глобена с 5 млн. долара.

Футболистът, който писа в Тwitter по време на мач

По време на мача Синсинати срещу Филаделфия футболистът Чад Очосино имал време да пише в акаунта си в Twitter.

Непосредствено преди мача той написал „Току що говорих с Кели Уошингтън, Дисийн Джаксън, Джоф Поуп, Ханк Баскет и хванах топка от Майк Вик. Обичам тренировката преди мач."

Два часа по-късно, по време на мача, той отново туитнал, относно момент от първото полувреме, в който бил ударен от двама от играчите на другия отбор „Мразя да ме удрят така", написал той, след което попсувал малко.

Глобата на играча била 25 000 долара.