Рилски спортист победи Ямбол със 74-46 в първият ден от турнира "Димитър Гьоргиев" в македонския град Кавадарци. Срещата вървеше равностойно до 25-а минута, но след това самоковци взеха инициативата и спечелиха с голяма разлика. В другият мач за деня домакина на турнира Фени Индустри победи Торус със 104-82.

първите минути. Те поведоха с 11-5, но самоковци се стегнаха и успяха да обърнат резултата в своя полза. Много силно в този момент се включи Мартин Маринов, който вкара 8 точки за 4 минути и половина и в края на първата част Рилски поведе с 15-14.

Мачът продължи да бъде равностоен през втората част, като този път нямаше откъсване в резултата. За сметка на това отборите бележеха много трудно особено след средата на втората част. В последните 5 минути на полувремето самоковци отбелязаха само 2 точки срещу 6 за съперника си и Ямбол поведе с 27-26 след първите 20 минути.

Срещата бе равностойна до средата на третата част. Дотогава самоковци водеха с 33-32, но след това се откъснаха сериозно и до края нямаха проблеми. В последните минути на тази част Рилски направи серия от 17-7 и поведе с двуцифрена разлика за първи път в мача.

Последната част бе много добра за самоковци и кошмарна за ямболии. Играчите на Александър Тодоров изиграха силни последни минути и след 24-7 през тази четвърта част спечелиха срещата с цели 28 точки разлика.

Най-резултатен за победителите, а и в мача, бе Мартин Маринов, който за 23 минути игра  завърши с 16 точки, 14 от които през първото полувреме, като освен това той хвана и 5 борби. Драгомир Мароевич също бе на ниво със своите 14 точки и 8 борби, а Богдан Боев завърши с 11 точки. Иван Лилов отбеляза 7 точки и взе една борба за 23 минути, а Атанас Радев за 21 минути завърши с 2 точки и една борба.