Забрана да влиза в стадиона на НСА получи треньорът на лекоатлетката Даниела Йорданова - Димитър Василев. Специалистът е участвал в бой с домакина на стадиона в началото на миналата седмица. Според очевидци Василев бил бесен на служителя, който не му останал длъжен и двамата си разменили няколко удара. След спречкването обаче работникът подал жалба до ректора на НСА проф. Лъчезар Димитров, който издал заповед Василев да не бъде допускан до стадиона.


"Не знаех, че вече има заповед. Случи сe миналия вторник. Даниела тренираше, а този човек се правеше, че работи нещо по пистата. Веднага след като тя спря, той също се махна. На втората тренировка вече имаше и други състезатели и той пак стоеше насред пистата. Казах му да се дръпне, а той ми отвърна, че ще прави каквото си иска. Тогава му хвърлих шапката, а той се закани да ме пребие и се стигна до размяна на удари", коментира Василев пред "7 дни спорт".
Според треньора на Йорданова, която се връща на пистата след 2-годишно наказание за употреба на допинг, наказан трябва да бъде домакинът на стадиона.


"Той пречеше на всички! И студентите го видяха. Освен това заплашваше, обиждаше. Ако трябва някой да бъде наказан, това не съм аз", допълни Василев.


От НСА уточниха, че забраната важи само за треньора, а Йорданова може да продължи да води подготовка там.