Както вече информирахме, Община Етрополе и "Елаците-МЕД" АД са постигнали споразумение, по което се работи.
Вече се ремонтирани три централни улици в града. На ул. "Кирил и Методий" /от пл. "Малки пазар" до бул. "Партизански"/, ул. "Марийка Гаврилова" /пл. "Малки пазар" до ул. "Н. Михайлов"/ и ул. "Георги Антонов", по р. Кърчищница от бул. "Ал. Стамболийски" до ул. "Кирил и Методий"   е положен асфалта. Нов облик придобиват и мостовете над р.Кърчищница.
Работи се по обновяване на тротоарните площи и  бордюрите на ул. "Кирил и Методий" - от реката до паркинга зад Общината. Включително и целият паркинг, който ще бъде и преасфалтиран.
"Елаците-МЕД" АД са поели и ремонта на дупките по основната пътна артерия през града: от Асфалтова база, по целия бул. "Партизански", до пътя за рудника.
Фактическият изпълнител е „Пътстрой’92”.
Като собственик на сградата на бившето кино "Елаците-МЕД" подготвя проект за преустройството й в търговски и културен комплекс, като се съхрани автентичния архитектурен облик на читалището от 1925 г.
Предвижда се създаване на сдружение на базата на публично-частно партньорство между Община Етрополе и "Елаците-МЕД" АД. 
Доброто взаимодействие на местната власт с най-голямото миннодобивно предприятие безспорно е предпоставка за развитието на Етрополе.
Заедно с асфалтирането и ремонта на етрополските улици от „Елаците МЕД” АД Общината също работи в тази насока.
Изцяло е асфалтирана ул. „Пионер” в града. Започнаха ремонтните дейности на общинските междуселски пътища – Малки Искър-Лопян и Малки Искър-Брусен, както и пътя за Бойковец.
Предвижда се цялостно преасфалтиране на 1500 кв.м улица в Бойковец, както и центъра на Брусен. На големи участъци е преасфалтиран на места и пътя Малки Искър-Лопян.
От вчера започна подготовката за изкърпване на пътя Етрополе-Правец, който е част от републиканската пътна мрежа. Всички дупки от Асфалтова база до върха са изрязани. Останалите до Правец са маркирани и изрязването им продължава.