Първият учебен ден в ПГ- гр. Етрополе бе слънчев, тържествен и изпълнен с много емоции. Директор на гимназията е Десислава Найденова, която откри тържеството с приветствие към всички присъстващи.
Официални гости на празничното откриване на учебната 2010/2011 г.  бяха Росица Христова – заместник-кмет на община Етрополе, Иван Николов представител от РИО –София област, Драгомир Драганов- генерален директор на „Елаците-МЕД”АД - с. Мирково, Даринка Петкова - директор на дирекция в Община Етрополе, граждани, родители и близки на учениците.
Поздравителни адреси и приветствия се получиха от министъра на образованието Сергей Игнатов, от инж. Богомил Георгиев - кмет на Община Етрополе, от началника на РИО- София област Пламен Иванов и от Добри Цветков - изпълнителен директор на „Елаците-МЕД”АД-с. Мирково.
На всеки ученик бе подарена дъска и химикалка, заедно с китка здравец от ръководството на ПГ-гр. Етрополе.
Беше отслужен водосвет за здраве, успех и благополучие.
Учениците от 9-те класове, които са за първа година  в Професионална гимназия - гр. Етрополе, получиха като подарък тетрадки и химикалки от ПП ГЕРБ.
По стар български обичай при влизането в сградата на ПГ всички бяха посрещнати с питка и мед.
Химнът и трибагреникът на РБългария, усмивките и трепетите на ученици и учители, на родители и гости, съчетани с многото цветя на този празничен за всички нас ден, ще останат в спомените и в многото направени снимки.
Да си пожелаем отново здрава, успешна и ползотворна учебна 2010/2011г.!
Текст и снимки: Росица Василева