Това съoбщи директорката на гимназията Даниела Колева на първия учебен ден. Всички педагози са си направили антигенни тестове в навечерието на 15 септември и резултатите са отрицателни.
На тържеството на 15-ти септември бяха оповестени и резултатите от кандидат-студентската кампания за випуск 2021. От дипломиралите се 79 зрелостници – 64 продължават образованието си във висши училища. Най-много са приетите в Софийския университет – 10,  в УНСС – 7, в Техническия университет – 7, трима ще учат медицина и т.н. Петко Цончев е приет на първо място с най-добър резултат в класирането на Академията на МВР. От випуск 2021 двама продължават образованието си в чужбина - в Москва и Холандия.


Деветокласничката Диана Иванова получи годишната стипендия на името на проф. Петър Савов. Тя се дава на възпитаник на гимназията, който е показал най-високи резултати на олимпиадите по химия. Стипендията е учредена от семейството на починалия проф. Савов и бе връчена от неговия брат – Цветолюб Савов.


Проф. Петър Савов е завършил ботевградската гимназия със златен медал през 1960 година. След това завършва Химико-технологичния институт, където по-късно става и професор.


 


Снимка: Даниел Йорданов, X б клас