Футболни фенове са задържани след вчерашните мачове "Славия-ЦСКА" е "Локомотив София-Локомотив-Пловдив", съобщиха от пресцентъра на МВР.

23-годишен футболен фен е хвърлил стъклена бутилка от бира по преминаващ трамвай № 11. От края на първото до началото на второто полувреме други четирима фенове на ЦСКА, 43-годишен с регистрации за футболно хулиганство и трима непълнолетни, са чупили седалки и ги хвърляли по стадиона.

Задържаните са отведени в Шесто районно полицейско управление. На пълнолетните са съставени актове по Закона за охрана на обществения ред при спортни мероприятия, а на непълнолетните и родителите им са връчени призовки за изясняване на случая.

Четирима души са отведени в Първо полицейско управление след първото полувреме на друга футболна среща- между "Локомотив" (София) и "Локомотив" (Пловдив) заради сбиване.

На трима от тях са съставени актове по Закона за охрана на обществения ред при спортни мероприятия, а на непълнолетния и родителите му е връчена призовка за продължаване на работа по извършените от него противообществени прояви.