Изключително тежко е било дежурството на лекарите от Спешна помощ. Около 60 човека са потърсили медицинска помощ в новогодишната нощ. От пиратки са пострадали сериозно две деца. Едното е транспортирано за София с рана на окото. Срещу осем годишното момче е хвърлена пиратка, която е наранила едното му око. Според медиците за детето няма шанс да вижда отново. Второто момче, което е на същата възраст, е постъпил в Спешна помощ с разкъсани пръсти на едната ръка. Случаят не е минал без хирургическа намеса.

Млад мъж от Скравена пък е бил приет с алкохолно натравяне, но без опасност за живота.  Спешна помощ са потърсили младежи с порезни рани, получени при сбиване. Приети са и хора с травми на крайниците от подхлъзвания, сърдечни оплаквания, хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и храносмилателната система. В новогодишната нощ е имало и пациент с инсулт, но състоянието на мъжа е стабилизирано.

От Спешна помощ предупреждават, че има опасност от грипна епидемия. Повече от половината граждани, приети през новогодишната нощ, са били с характерните симптоми на върлуващия в момента грип -  висока температура и повръщане.  Днес в Спешна помощ продължават да приемат хора с подобни оплаквания.