Настоящият баскетболист на Лукойл Академик Каспарс Камбала изживя днес преди обяд нещо като боксов мач, с болезнен отзвук за него. Латвиецът срещна челно автобус, като удари с чело вратата на возилото.

На тръгване за тренировка преди обяд, автобусът чакаше отбора пред хотела. Латвиецът бе от последните, които се качваха, и бързайки да влезе в рейса, не дооцени собствените си габарити. Височината му от два метра и пет сантиметра му донесе страдание. Той удари силно с челото си ръба на вратата, при което влизайки, болката бе била толкова силна, че залитайки назад, удари и врата си. В един момент, Камбала, който е бил и боксьор бе в състояние на нокаут, или поне на нокдаун.

Наложи се играчите да викнат доктора на отбора Юлий Белев, който бе седнал на предните места в автобуса. Физиотерапевтът Васил Василев също се притече на помощ на латвиеца. Здравенякът се окопити и влезе в автобуса, където стана център на внимание.

В залата старши треньорът Йовица Арсич проведе кратък разговор с Каспарс, за да се убеди ще може ли да тренира. Преди заниманието масажистът Васко Василев наложи с лед врата на Камбала, а доктор Белев се убеди, че всичко е наред с баскетболиста.

„Слава Богу, че съм тренирал бокс”, с тези думи коментира случката Каспарс Камбала. „Боксът ми помогна да поема леко удара. След сблъсъка с вратата ми причерня, но сега се чувствам добре и ще тренирам.”

Снимка: gong.bg