Две братчета - на 6 месеца и на годинка и осем месеца, загинаха при пожар в къща в село Даскал Атанасово.

Сигналът е подаден около 10.00 ч. в Районно управление "Полиция" - Раднево, че екип на "Спешния център" към радневската болница е изпратен на адрес в селото, където медиците са констатирали смъртта на двете деца, съобщават от МВР Стара Загора.

Установено е, че двете момченца са живеели в къщата заедно с 21 годишната си майка - С.Й. и братчето си на три години и шест месеца.

Около 08.20 ч. майката оставила трите деца сами в жилището и отишла до магазина. Около 09.00 ч. в къщата възникнал пожар, при който се запалили дюшеци и завивки и отделеният дим причинил смъртта на двете по-малки братчета.

Оцелялото момченце - на три години и шест месеца, е получило интоксикиране, но е настанено за лечение в болницата в Раднево в стабилно състояние, без опасност за живота. Предоставена му е полицейска закрила.

От проведените допълнителни обследвания е констатирано, че къщата не е включена към електропреносната мрежа. Предполага се, че пожарът е предизвикан от по-голямото братче, което се опитало да запали свещ с кибрит.

По случая е образувано досъдебно производство.