Въпреки че официално все още не се е състояла премиерата на Windows Phone 7 от LG и Samsung без да искат пуснаха в Мрежата първите два телефона, които ще поддържат новата операционна система.

LG Optimus 7

Телефонът ще разполага с 3.8-инчов тъчскрийн дисплей, който ще бъде с резолюция 800х480 пикеса, 16 GB вътрешна памет, 5-мегапикселова камера, която ще може да заснема видео в 720p. Ще поддържа новият стандарт Bluetooth 2.1, WiFi, дигитален компас и стандартните акселометър и сензор за светлина. Устройството ще поддържа функцията "Voice-to-text", която ще ви прочита съобщенията, докато сте с хендсфрий в колата, както и "Scansearch", което ще е подобрена търсачка, специално разработена за Optimus 7.

Samsung Omnia 7

Руският офис на Samsung допусна малък гаф, като показа телефона няколко часа преди да бъде официалната му премиера. Устройството ще има 4-инчов Super AMOLED дисплей, леко остарелият процесор Qualcomm QSD8250 с тактова честота 1Ghz, 8GB вътрешна памет, , 5-мегапикселова камера, която ще може да заснема видео в 720p.