Samsung представи днес новата си ST серия фотоапарати на българския пазар с амбицията да са номер едно сред продуктите от този клас.

Проектът Колумб, който е част от международното представяне на серията разкри най-интересните качества на стилните апарати.

В основата на новите продукти е тенденцията за споделяне на всяко едно събитие в социалните интернет мрежи, което е й основният бонус за потребителя.

Samsung създава новата си серия като следва идеята за удобно заснемане, обмен и съхраняване на снимки.

"Потребителите могат да навигират устройството по улеснен и забаваен начин. Ние вградихме най-гъвкавия Gesture (сензитивен) потребителски интерфейс", сподели г-н Бонг, един от създателите на серията.

Известният корейски производител представи цели два нови продукта ST500 и ST550, които определено ще ви допаднат с новата си екстра двоен екран.

Забавната страна на тази новост е, че на практика ще можете да видите какво снимате, особено ако искате да си направите красив автопортрет. Малкото лицево екранче е с размер от 1.5 инча, цветно е и определено си струва да се опита като екстра.

Другите параметри на двата нови модела също не са за пренебрегване. Samsung ST500 е с 3-инчов основен екран, докато ST550 (на снимката) е с по-голям 3.5- инча монитор. И двата модела са 12.2 мегапикселни, предлагат до 4.6х оптично увеличение, стабилизация на образа и възможност за запис на клипчета с висока резолюция до 720р.

Samsung представи и едно изключително иновативно предложение в лицето на AT1000. Той е единственият фотоапарат с GPS, който директно отпечатва името на града, където е направена снимката. Това означава, че когато снимките от камерата се качат в Google Earth или Google Maps, там ще се появят икони на местата, където сте ги направили.

Интересен е и фактът, че апаратът има и Wifi, което позволява директно качване на снимки в различните мрежи или изпращане по имейл.