Двама от кандидатите за кмет на Костандово отиват на балотаж, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Ракитово

За поста ще се борят Златан Милев, издигнат от ГЕРБ, и Ясен Шишеков, издигнат от Инициативен комитет.
Избирателната активност на частичните избори вчера е била 49.2%, като право на глас имаха над 3 хиляди и 500 души. Изборният ден в Костандово е протекъл нормално и без инциденти.

В комисията е постъпила само една жалба и след проверката е установено, че е неоснователна. В Костандово имаше засилено полицейско присъствие, което спомогнало за спокойното протичане на изборния процес.
Балотажът, който ще определи следващия кмет на града, ще се проведе на 23 октомври.

В балотажа във Вировско ще участват кандидатът на ГЕРБ Нанко Тодоров, спечелил на първи тур 125 от гласовете на избирателите, и Илинка Маринова, която спечели на първи тур 56 гласа. Нейната кандидатура е издигната от Синята коалиция.

Общо шестима бяха и кандидатите за кмет на врачанското Вировско. Кандидатката на НДСВ Цветлана Димитрова събра 35 гласа. Мая Цветанова Вълова, издигната от БСП спечели 25 гласа. За кандидата на ДПС Богомил Вълчев са гласували 8 от жителите на Вировско, а за най-младият кандидат за кмет Йонко Георгиев Христов, издигнат от ВМРО-БНД, са гласували само четирима.

От 303-мата жители на Вировско, имащи право на глас, своя вот на 16 октомври 2010 година са упражнили 262-ма. Всички те са гласували само в една секция. Няма подадени жалби за нарушения в изборния ден, информират от ОИК.

Предотвратен е опит на двама израелски граждани, които имат статут на временно пребиваващи в селото, да гласуват.
Балотажът ще се проведе на 23, събота.