Днес на  брифинг в централата на ДСБ общинският съветник Ивайло Йонков поиска оставката на ръководителя на Столичния инспекторат ботевградчанката  Веска Георгиева. По думите на Йонков контролът в Столична община е в колапс.
Би следвало да има ефективност, но констатациите ни са тежки и показват, че контролът не носи необходимите приходи, заяви от своя страна председателят на столичната организация на тъмносините Атанас Атанасов. Той говори и за тежки съмнения за корупция в Столичния инспекторат. “Парите май влизат под масата, а не в бюджета“, каза той.
От ДСБ ще поискат две неща – среща с кмета Йорданка Фандъкова, за да обсъдят дейността на Столичния инспекторат, както и необходимостта от преструктуриране на работата им и създаването на столична полиция.

„Г-жа Фандъкова е честен човек, но не тя взема решенията в общината, може би някой стои зад нея или пред нея, не знаем. Проблемите с инспектората бяха още при Бойко Борисов, когато той беше кмет“, така отговори Атанасов на въпроса кой ще поеме отговорност за ситуацията

Исканията за оставка са неоснователни, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод днешната пресконференция на ДСБ.
Не виждам основание за твърденията на Атанас Атанасов, тъй като е видно, че градът се чисти и градският транспорт се движи, отвърна кметът Йорданка Фандъкова.
Партньорите не разговарят през медиите, а обсъждат проблемите, ако са видели такива проблеми, помежду си, допълни тя в изявление пред БТА. Според нея Веска Георгиева е показала професионализъм по отношение на контрола по събирането и извозването на битовите отпадъци, и по почистването на града през зимата.

Веска Георгиева бе назначена за ешф на Инспектората от Бойко Борисов, когато той беше столичен кмет.