Картини на Володя Казаков и на младия  Владислав Иванов са одобрени за участие в Петото издание на Бианале на малките форми – Плевен 2010 год. Форумът ще се проведе на 29 октомври, като имената на победителите в отделните категории ще бъдат публикувани след тази дата.
“Тази година групата на СБХ в Ботевград може да се похвалят с редица изяви в национални и международни изложби. Навсякъде участваме от името на Ботевград. Желанието ми е местната гилдия на художниците да бъде единния. Смятам, че това е правилният път. Има опити за разделение между нас, но аз няма да се поддам на подобни стремежи. Групата на СБХ има достатъчно изяви и продължава да върви напред. През декември тя ще навърши три години от създаването си и  аз смятам, че имаме повод за настроение и гордост от постигнатото. Днес е Свети Лука, който се счита за покровител на художниците, тъй като е първият иконописец, изобразил Дева Мария и нейния син. Ето защо искам да поздравя местните художници и да им пожелая здраве и вдъхновение. Бяхме планували да отбележим празника с пленер в имението “Небесните  пасбища”, но го отложихме заради лошото време”, каза Володя Казаков пред наш репортер.
На въпроса: “Какви дадености трябва да притежава един човек, за да нарече себе си художник, той отговори: “Малко художници са завършили художествена академия, но те правят съвременното изкуство. Да си художник, това е даденост от Бог. Необходим е, разбира се, и много труд, и признание от хората, които разбират от изкуство.”.