Найден Зеленогорски и кметовете на малките селище в Община Плевен са обсъдили готовността за предстоящия зимен сезон на заседание днес, информират от пресцентъра на общината.

В тази връзка вече е издадена заповед за създаване на Щаб за координиране на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи в тежки зимни условия.

Със заповедта се определя личният състав от Общинската администрация и териториалните поделения и служби за участие в него.

Ръководител е кметът Найден Зеленогорски, а в него са включени Група за постоянно управление, Щаб за координация, състоящ се от Група за общо планиране, Група за административно и техническо обслужване и Група за приемане, събиране, разпределяне и предаване на информацията на длъжностните лица.

Сред членовете на щаба са управителите на фирмите "Тролейбусен транспорт", „Чистота", "А. С. А. България", "Астон сервиз", ръководителите на Районна пътна служба, ЧЕЗ разпределение, "ВиК" - район Плевен, "Топлофикация - Плевен", управителите на „Инжстрой", „Паркстрой", „Строителна механизация", началниците на Районните управления на МВР, представители на Центъра за спешна медицинска помощ и др.           

Вече е утвърден и План за действия през зимния период на 2010/11 год., налице са и подписани договори с фирми за зимно поддържане на отделните райони в града и четвъртокласната пътна мрежа на територията на Общината.

Кметовете на малките селища имат ангажимента за осигуряване на фирми или арендатори, които да почистват улиците в населените места.

Те ще изготвят и списъци с хора на хемодиализа и жени, които предстои да раждат в зимните месеци.

Набелязани са мерки за навременно оповестяване, осигуряване на селищата с храни и стоки от първа необходимост, за доставка на инертни материали, за осигуряване на медицинско обслужване и др.           

По предварителни прогнози предстоящият зимен сезон се очертава тежък и предвид ограничените бюджетни средства е необходимо много внимателно да се прецизират приоритетите при осигуряване на сезонната поддръжка, е изтъкнато още на срещата.