Шотландският мениджър на "червените дяволи" заяви на официалната пресконференция преди мача с Бешикташ от Шампионската лига:
 
"Имах среща с него. Той ми подсказа по свой собствен начин, че иска да си тръгне". Фърги допълни, че е "шокиран и разочарован" от позицията на английския национал.

"Ние сме толкова объркани, колкото всички вие, така че не можем да разберем защо той би искал да си тръгне", каза още наставникът на Юнайтед.

Мениджърът освен това потвърди, че Рууни няма да играе утре вечер срещу Бешикташ, заради травма в глезена.

Служител на пресслужбата на Манчестър Юнайтед пък заяви, че Рууни е бил с превързан глезен в края на днешното занимание на английския гранд.

Британската преса гръмна преди няколко дни, че 24-годишният Рууни, който имаше отлични отношения с Фърги, иска на всяка цена да напусне "червените дяволи".

Говорител на Юнайтед нарече в неделя тези информации "безмислици", но спекулациите около бъдещето на Рууни продължиха и днес. Няколко издания обявиха, че градския съперник Манчестър Сити ще направи всичко по силите си да вземе Рууни.

"Daily Mail" пък твърди, че Рууни вече е казал на своите съотборници в Юнайтед, че е готов да отиде в Сити, където да взима около 230 000 паунда на седмица.

Междувременно, наставникът на Реал Мадрид - Жозе Моуриньо смята, че сър Алекс все пак ще убеди Рууни да остане в Манчестър Юнайтед.


"Не мисля, че той ще бъде на пазара. "Голямото момче" ще го склони да остане", заяви наставникът на "белия балет".

Въпреки предположенията на португалеца обаче, сър Алекс изглежда няма намерение да убеждава разочаровалият го Рууни да остане на "Олд Трафорд".

Конфликтът между двамата започна официално, след като Уейн Рууни публично унизи Фъргюсън, като заяви, че независимо твърденията на мениджъра му той няма проблем с глезена.