В Бюрото по труда се проведе информационна среща, на която бяха представени актуалните проекти “Ново начало – от образование към заетост”, “Нов избор – развие и реализация”, схема "Адаптивност" на ОП “Развитие на човешките ресурси”, както и насърчителните мерки за заетост.
На информационната среща присъстваха само петима представители на бизнеса. Големите работодатели в Ботевград не се отзоваха на поканата на Дирекцията. 

“Не ни е приятно, че залата е празна. На информационната среща поканихме партньори, с които работим от доста време, но те не дойдоха. Това означава, че ботевградският бизнес не проявява интерес към възможностите на Закона за насърчаване на заетостта и към това, което ние предлагаме, каза Владимир Атанасов, директор на Дирекция “Бюро по труда”. -Сигурно фирмите от Ботевград са по-богати и с по-добри възможности, за да могат да се самоиздържат и за да не им е нужна  финансовата помощ на Европейския социален фонд и на държавата. Ако е така, аз ги призовавам да не съкращават повече работници”, допълни Атанасов.
По време на информационната среща стана ясно, че всеки месец броят на съкратените лица в Ботевград достига до 200 човека.
“Наши служители посещават работодателите на място, за да ги информират за новите проекти, но въпреки това интерес от тяхна страна няма. Особено активен в това отношение е бизнесът в Етрополе”, подчерта директорът на Бюрото по труда. Той съобщи, че за утре са планувани информационни срещи с работодатели от общините Правец и Етрополе.
Владимир Атанасов каза още, че работодателите могат да получат информация за всички актуални проекти на място в Бюрото по труда или на сайта на Дирекцията:  http://bt.botevgrad.com.