17-годишният ботевградчанин Павлин Димитров (на снимката -  вторият отляво ) постигна огромен успех, спечелвайки бронзов медал от 10-то световно първенство по сумо за младежи, което се проведе в полската столица Варшава. В категория Оупън, в която могат да участват сумисти от всички категории, той започна с три последователни победи - над представителите на Бразилия, Унгария и Русия.
 На полуфинала отстъпи на  Батяргел от Монголия - страната, в която борбата сумо е изключително популярна. По думите на самия Павлин монголецът си е послужил с хитрост, като е започнал да атакува преди да бъде даден сигнал. Иначе можех да го бия, сподели ученикът от ПГТМ "Христо Ботев".След това в битка за бронза той спечели срещу представителя на Украйна. Шампион стана японецът Нахамура.

Това е първо отличие на Павлин Димитров от световен шампионат от общо 10-те отличия, които е спечелил само за една година от международни турнири, включително и бронз през март от балканския шампионат. Неговият по-голям брат Димитър също печели медали в сумото, но вече при мъжете.  Двамата братя са оставили всички свои отличия на съхранение в офиса на баща им Христо, който държи зеленчуковата борса в бившата ботевградска баня.

Павлин Димитров е започнал да се занимава активно със спорт преди три години в клуба по борба в Ботевград при треньора Димитър Иванов. Повечето си тренировки , специализирани в борбата сумо, сега провежда в София.