През изминалия уикенд във Варна се проведе отборната Купа по Кикбокс-Фулконтакт с домакин СК „Вокил“. В състезанието взеха участие 35 клуба от страната със 198 състезатели в различните възрастови групи и категории.


Четиримата състезатели от Ботевградския кикбокс клуб „Балкан Файтърс“,които дебютираха на ринга в този стил, се представиха отлично.


След интензивни мачове и драматични сблъсъци, нашите момчета спечелиха два сребърни и един бронзов медал. 


Павел Василев в категория мъже +91 кг. стигна до финалите и се изправи с опитния състезател от клуб „Гонг“ Даниел Динев. Павел отстъпи с няколко точки златния медал на Динев и остана на второ място.


Тонислав Цанков в категория юноши младша възраст до 48 кг. победи съперника си от клуб „Dream“ и се изправи на финал срещу Алекс Кючуков от клуб „Боил“, който е един от водещите клубове по кикбокс в страната. До втория рунд Тони водеше убедително. В последните 2 минути, Боилеца обърна резултата и победи. Тонислав  остана втори в тази категория.


Бронзовият медал спечели Калин Петков в категория юноши старша възраст -63,5кг. 


След няколко срещи той стигна до полуфиналите в категорията си и се изправи срещу Александър Стоянов от СК „Нефтохимик“ - Бургас, който се състезава професионално в Кикбокса. Въпреки това, Калин показа мъжка игра и в началото поведе по точки. Точен и премерен удар от съперника му го спря в последния момент. Опитният състезател на Нефтохимик Бургас победи Калин, но той игра достойно срещу този силен съперник и заслужено взе бронза.


Добри Иванов не успя да преодолее силните състезатели в категория до 75 кг. при юноши старша възраст.


Въпреки добрата игра, която показа на ринга той загуби от състезател на клуб „Ахил” и не можа да се класира за медал.