Бившата първа ракета на България Сесил Каратанчева няма да направи първия си официален мач в неделя, както преди дни се очакваше. Младата тенисистка се завръща на корта след близо 2-годишно наказание, заради употреба на допинг, което й бе наложено от Спортния арбитражен съд в Лозана.

Както е известно, 18-годишната Каратанчева получи „уайлд кард" за участие в турнира на ITF в Тампа, Флорида, с награден фонд 25 000 долара, но вчера организаторите са я уведомили, че тя няма да бъде допусната до надпреварата. Като причина за това шефовете на турнира в САЩ изтъкват факта, че са получили забрана от Американската тенис асоциация да допускат до участие чужди състезатели. Единственият начин Каратанчева да участва в турнири на този етап е чрез покана, тъй като няма точки за световната ранглиста. Сесил Каратанчева тренира в щата Флорида от две седмици и разчиташе точно на тази покана, въпреки че бе подала заявка за участие в няколко турнира.

За последно българката участва в официален турнир през ноември 2005 г., когато игра на състезанието във Филаделфия и стигна до втория кръг.