В мача с Шумен своя дебют в мъжкия отбор на Балкан направи 17-годишният Стефан Михайлов. И то след като ме картотекиран часове преди мача. Стефан бе на полето 6 минути и 25 секунди  и завърши с 2 точки от два точно изпълнени наказателни удари, той бе фаулиран при единствената си стрелба. Ето първите думи след мача  на талантливия баскетболист, който е продукт на школата на Балкан.


 


"Много съм щастлив, че получих възможност още в първия мач. Имах само една седмица да се подготвям с мъжете, получава се добре, ксмятам, че след време ще става още по-добре.


Разбрах в последния момент, че може би ще играя, мислех, че само ще бъда в отбора за този мач. Радвам се, че в крайна сметка нещата се получиха толкова бързо.


Имам право да играя и за втория отбор, и за юношите до 19 години. Още в четвъртък започвам с втория отбор. За там имам по-големи очаквания. Трябва да показвам това, на което съм способен, да бъда сред лидерите и вече да се възползвам от всяка възможност, която ми се открива при мъжете.


Причината сам да пожелая да се върна от Германия е здравословна, тя обаче е по-лична. Но не смятам, че ще бъде голям проблем. Ще се възполвзам от възможностите, които имам тук и ще използвам всяка минута в залата, за да подобрявам играта си."