Трима софиянци бяха арестувани за две нападения с цел грабеж, извършени в столицата през нощта срещу събота, съобщиха от МВР. Бандитите били задържани броени часове след извършването на престъпленията.

Първо минути преди 4:00 часа тази нощ бил получен сигнал, че в района на бул."П. Ю. Тодоров" и ул."Бяла черква" 56-годишният Б.К. бил пребит, докато се прибирал от командировка. По думите му, пътят бил преграден и когато попитал трима непознати какво се ремонтира, той бил нападнат от един от тях. В суматохата Б.К. успял да се върне в колата си, а нападателите побягнали към Южния парк.

Към 5.10 часа в Четвърто РУ"Полиция" бил получен сигнал от тел.112 за извършен грабеж от трима неизвестни на ул."Димитър Манов". Пристигналите полицаи открили жертвата, 21-годишният А.А. Той бил нападнат във входа, в който живее от трима непознати, един от които съвпадал с описанието, дадено от Б.К. Младежът се лишил от сребърно синджирче и пръстен, часовник, мобилен телефон, портфейл с 5лв., дебитна карта и др. лични вещи и документи.

Полицаите предприели издирване и скоро в района на на бул."Арсеналски" и ул."Богатица" са забелязани трима, които отговарят на описанието. Те са софиянците П.М./21г./, Б.В./20г./ - известен на органите на реда за хулиганство и Т.Т./19г./. Тримата са доведени в Четвърто РУ"Полиция"-СДВР, където разказали и за двете случки от нощта. Задържани са за 24 часа.

Работата по случая продължава.