Футболният отбор на Балкан претърпя поражение с 1-0 в днешното си домакинство на Германея Сапарева Баня в мач от 16 кръг на Югозападната В група. Единственото попадение падна в 16-та минута и негов автор бе Георги Славков при първия и единствен удар на гостите в очертанията на вратата.

Положенията за гол, които се създадоха пред вратата на Германея играчите на Балкан, се рояха на пръстите на едната ръка. Едното от тях бе в 43-та минута, когато Здравко Атанасов не можа да засече прострелно подаване в пеналта. В 77-та Красимир Петров от Балкан пък улучи страничната греда.

Мачът ще се започни с безумно слабото съдийство на пернишката съдийска тройка, ръководена от Владислав Светославов. С неадекватните си отсъждания той си навлече гнева на домакините,  тъй като позволяваше дълго време на играчите на Германея да се въргалят по терена, без да вземе бързо решение дали да извика лекар или не. Такива ситуации, особено през второто полувреме, бяха десетки. Свирката му не се чунаше, а и трудно коминикираше със своите помощници.