Вторият отбор на "Балкан", който участва във втора дивизия, замина за гостуването си на "Дунав 2007" с момчета, родени 1995 година, т.е. 15-годишни. Това бе реакция на ръководството на БК "Балкан" по повод отказа както на домакините, така и на ръководството на БФБ да преместят срещата от втория кръг за друга дата по негова молба.

Причината за това искане от страна на "Балкан" бе фактът, че по същото време  петима играчи  от втория отбор бяха в състава за мача на мъжкия тим в Ботевград срещу Рилски спортист, който се игра същия ден - неделя, 31 октомври и почти по същото време, когато бе срещата в Русе. Молбата на Балкан за друга дата не бе уважена от клуба от дунавския град въпреки няколкото телефонни разговора между двамата президенти - Иван Гавалюгов на "Балкан" и Румен Дунов на "Дунав 2007". 

От БФБ също не позволиха срещата да бъде играна друг ден. От баскетболната централа дори припомнили на Балкан, че при безпричинно неявяване глобата е 3000 лева. След тези два отказа ръководството на Балкан взе решение за Русе да заминат момчета, родени 1995 година.  Както можеше да се очаква, домакините победиха със 102-51.

"Това е абсолютно чиновническо отношение към баскетбола както от страна на домакините, така и от действията  на федерацията", бе категоричен в оценката си по случая президентът на Балкан Иван Гавалюгов. " От Русе просто използваха съвпадението на срещите на първия и втория отбор на Балкан. И постигнаха победа, но  ще бъде жалко, ако се радват истински на нея. Според мен всичко това е далеч от начините, по които би трябвало да се развива баскетболът в България."