В зала „Венера” на хотел „Ботевград” се състоя поредната благотворителна инициатива на местните ротарианци. Те дариха на училищата в града комплекти исторически карти със сведения за периода от възникването на България до Втората световна война, атласи, сборник „Дружба Родина. Спомени за бъдещето”, стенни часовници и пъзели за учениците от начален етап на обучение, а на библиотеката – пет тома на христоматията „Подбрани извори на българската история”. Подаръците бяха поднесени на директорите на учебните заведения от президента на Ротари клуб – Ботевград Симеон Миков.
Гост на изнесената среща на ротарианците бе Петко Колев, председател на фондация  „Тангра ТанНакРа”. „Една от целите на фондацията е  да се възроди истината за историческото място и значение на българите в световната цивилизация и култура. В този дух са и изданията, които неправителствената организация изготвя и разпространява със съдействието на  Ротари – България”, обясни той. Петко Колев подчерта, че доброто взаимодействие между общината и неправителствените организации ще се отрази благоприятно върху развитието на образованието в Ботевград. 
Днешната благотворителната проява на Ротари клуб – Ботевград бе уважена от кмета Георги Георгиев и председателя на Общинския съвет Маргарита Кирова, от учители и общественици.
„Ротари България” работи по различни проекти. Един от тях е свързан с образованието и образоваността на българите. Ротари клуб – Ботевград се включи в реализацията на този проект, като закупи карти и издания, които дарява на ботевградските учебни заведения по повод Деня на будителите. Ние ще продължим да подпомагаме образованието в община Ботевград. Това заяви пред наш репортер Мария Каменова, член на Ротари клуб.