Преди началото на новата учебна година сдружението с нестопанска цел в обществена полза - „Историческа пробуда“, направи дарение на всички основни училища на територията на община Ботевград:  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Никола Вапцаров“ в Ботевград, както и ОУ „Любен Каравелов“ – Трудовец, ОУ „Васил Левски“ – Литаково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Скравена, ОУ „Васил Левски“ – Новачене и ОУ „Отец Паисий“ – Врачеш.


През изминалата седмица Димитър Русинов, който е от ботевградския клон на сдружението, предостави на училищните ръководства два вида книги – „Кольо Фичето - майсторът на мостове“ - с българско и английско съдържание, и „Географски речник“ - помагало за ученици, зрелостници и кандидат-студенти. Дарението включваше и исторически албуми с карти на България през различните векове и владетели.


Желанието на сдружението е  било дарените материали да бъдат разпределени по усмотрение на ръководствата на учебните заведения.


Сдружение „Историческа пробуда“ изказва специални благодарности на едни истински родолюбци в лицето на Кирил Стамов и Стефка Стамова, които безвъзмездно дариха историческите албуми и географските речници в името на доброто дело!


Сн.: Фейсбук