Питали ли сте се как един човек може да спаси планетата от последиците от изменението на климата? Британци са разработили компютърна игра, в която геймърите могат да правят точно това, съобщи TechNews.bg

"Съдбата на света" поставя бъдещето на Земята в ръцете на играча, който бива поставен за шеф начело на международна екологична организация, призвана да спаси света от последиците от нарастващите обеми парникови газове. От играча зависи дали ще поеме по този път или ще остави планетата да загине, като продължи да разчита на изкопаемите горива.

Чрез различни сценарии играчите могат да проучат възможности като геоинженеринг и алтернативни източници на енергия, за да спасят планетата от покачването на температурите, намаляването на природните ресурси и нарастващото население през следващите 200 години.

След тестов период от три месеца ще бъдат събрани отзивите от първите играчи, а окончателната версия ще излезе през февруари следващата година.

Създадена от оксфордския разработчик на игри Red Redemption, тази игра се различава по това, че основните й действия се базират на данни от реални модели на климата и съвети от учени и икономисти във Великобритания и Съединените щати.