Electronic Arts Inc. обяви днес, че EA SPORTS са разработили енджина Player Impact за FIFA 12 за компютър, предоставяйки нов физичен енджин, както и спечелилите награди геймплей и елементи на PC феновете по целия свят. За пръв път в историята на поредицата FIFA 12 за PlayStation®3, Xbox 360® и PC ще има идентични допълнения и игрален енджин. Играта ще бъде издадена на 27 септември в Северна Америка и на 30 септември - в останалите части от света.

FIFA 12 за PC внася на терена променящия играта нов енджин Player Impact, който внася реалистичност във всяко взаимодействие на игралното поле. Феновете ще изпитат начина, по който истинските играчи се предизвикват за топката, печелят я и се изпитват един друг. Забавлявайте се на неограничено разнообразие от естествени и реалистични изходи при всеки сблъсък. Сега играчите се чувстват по-гъвкави, по-напористи са в борбата за притежание на топката и се възстановяват по-лесно от промените в светлината.

Революционните нововъведения в геймплея, вдъхновени от реалния футбол, правят FIFA 12 още по-задълбочена и увлекателна. Съвсем новият Precision Dribbling предоставя по-голяма прецизност при докосването на топката за атакуващите играчи, докато Tactical Defending прави защитата изкусна и значима както в истинския футбол. Освен това, играчите разполагат с Pro Player Intelligence, следващото поколение на интелигентност и представяне на играчите, а новият режим Career предлага истории от реалния свят, които носят още повече дълбочина и реализъм на преживяването.

FIFA 12 ще представи и съвсем нов режим Career, вдъхновен от истории от истинския спорт. Елементи като морал на играча, форма на терена и позициониране в лигата ще оказват влияние върху изхода от играта. Геймърите ще се сблъскат с повече решения и фактори от преди, като последиците ще бъдат изигравани на игрището.

FIFA 12 ще бъде пусната в продажба на 27 септември в Северна Америка и на 30 септември в останалите части на света във версия за PlayStation®3, Xbox 360®, PC, WiiTM, PC, PlayStation®2, Nintendo 3DSTM, PSP®, iPhone®, iPadTM и iPod® touch. Играта все още няма рейтинг.