Създателят на игри Питър Молиньо, известен със заглавия като Populous и Black & White, рестартира отдавнашен свой проект за божествен симулатор. Предприемачът набира средства за новото си начинание Project Godus чрез платформата Kickstarter.
Молиньо очаква да привлече 450 000 британски лири от геймърите, за да създаде божествената игра за РС и мобилни устройства. В нея ще има елементи от Populous, Dungeon Keeper и Black & White, а играчите ще могат да влязат в ролята на бог.
Гейм дизайнерът обещава да завърши Project Godus за седем-девет месеца, след като събере парите. Идеята е вълнуваща, но Молиньо има репутация на човек, които рядко изпълнява напълно обещанията си.
До момента са събрани повече от една четвърт от необходимите средства. До края на кампанията остават 27 дни, които ще бъдат тест за доверието на геймърите в Молиньо.
Оригиналът Populous беше създаден в 8-битовата ера, докато Godus ще използва най-модерните технологии, налични днес, за да пресъздаде божествената среда. Ако събере повече от обявените средства, Молиньо обещава да пусна играта и на други платформи освен РС.