Работете активно. Това заръча премиерът Бойко Борисов на антимафиотите при откриването на новата сграда на ГДБОП на 7 км. на бул. Цариградско шосе.

Увеличаването на приходите е първостепенна задача на ГДБОП, изтъкна още той. Според него основен приоритет за дирекцията трябва да е борбата с контрабандата.

Старата сграда на дирекцията правителството даде на ДАНС. По този повод премиерът се обърна към шефа на агенцията, заявявайки, че скоро агентите ще имат и метро.

Премиерът Борисов след церемонията обясни пред медиите, че сградата е много скъпа, но подчерта, че тя е част от наследството на предишните.

8 милиона лева дадохме да се премести дирекцията, посочи той. Бойко Борисов е убеден, че новата скъпа сграда ще бъде използвана по предназначение от антимафиотите.

Цел на правителството е да подобри условията на работа на служителите на ГДБОП, за да бъдат те устремени в работата си, да работят в условия като евроатлантическите им партньори, посочи от своя страна вътрешният министър Цветан Цветанов.

Трябва да увеличите оборотите на работа, нареди той на антимафиотите. Министърът изтъкна, че държавата подкрепя силно борбата с организираната престъпност. Ежедневната работа дава добрите резултати, заяви още силовият министър.

Специални благодарности получи финансовият министър Симеон Дянков, задето дал пари ГДБОП да бъде преместена на 7 километър. Всичко, което днес отбелязваме е с благословията на г-н Дянков, заяви Цветан Цветанов.

Сегашното правителство и МВР имат твърдата воля да се борят с организираната престъпност, заяви от своя страна и антимафиот номер 1 Станимир Флоров. Сградата по думите му е нова, модерна по европейски стандарт.

Вътрешният министър и премиерът Бойко Борисов дойдоха заедно и бяха посрещнати от духов оркестър. Преди тях пристигна шефът на ДАНС Цветлин Йовчев. Мерките за сигурност бяха толкова засилени, че дори и неговата кола не бе допусната в обхвата на ГДБОП.

Към момента са арестувани 15 души при операция „Разпространителите", информира междувременно премиерът Борисов. Той обясни, че продължават оперативно-следствените действия и в момента се провеждат арести.

Вътрешният министър Цветан Цветанов от своя страна уточни, че заловената пратка от 15 кг. хероин е била предназначена за вътрешния пазар в столицата.