На баскетболиста на Балкан Емил Бинев предстои операция, която ще го извади от игра почти до края на редовния сезон.  Както вече съобщихме, той  е с разцепен външен менискус и по тази причина не игра както при гостуването на Морнар за Балканската лига, така и в неделя срещу Рилски спортист.

След сериозни консултации със специалисти надделя мнението, че 19-годишният баскетболист, който през лятото подписа 5-годишен договор с Балкан,  трябва да претърпи операция. Но не с изрязване на  менискуса, след която би се върнал в игра след две-три седмици. А такава, при която повреденият менискус да възвърне целостта си. Такава хирургическа намеса дава по-голяма надеждност за в бъдеще, но и доста по-дълга процедура по възстановяване, за да може съединяващият материал да бъде добре приет от естествената тъкан.

След операцията, която се очаква да бъде извършена до две седмици, ще последва  немалък период, в който мястото ще бъде обездвижено, а след това възстановяването и раздвижването ще продължи поне 4 месеца.