Балкан има намерение да привлече в състава си за новия сезон младежкия национал Емил Бинев. 18-годишният баскетболист също иска да облече екипа на настоящия бронзов медалист.

В разговори на ниво клубни президенти между Балкан и родния клуб на 18-годишното крило - Черноморец, бе направено конкретно предложение от срана на Балкан за преминаването на таланта в ботевградския тим. Обратен отговор от бургаския клуб в Ботевград обаче така и не бе получен. Вместо това от Бургас към медиите вчера изтече информация, че Черноморец не е съгласен най-вече с размера на трансферната сума.

Самият Емил Бинев е изразил недвусмислено желанието си да премине в Балкан. Той е юноша на Черноморец и при подписването на първия му професионален договор приоритет има родният му клуб. Бинев обаче не само че не е съгласен с предложените му условия в дългосрочния контракт. Нещо повече, той дори е подписал и декларация, че не иска да остане в Черноморец, като същеврмененно е изразил и недвусмисленото си желание да играе в Балкан.

От няколко години Емил Бинев е неизменен участник в националните формации на Бълария в различните възрасти. Това лято като играч на националния отбор на България до 20 години, на европийския шампионат - дивизия Б това лято в Австрия, той взе участие във всичките 8 срещи. В тях той игра средно по 9.5 минути и отбеляза средно 5.6 точки.