В рамките на седмица местните полицаи разкриха извършителите на множество кражби, регистрирани на територията на община Ботевград.

На 31 октомври е установен авторът на кражба от частен дом в Ботевград. Неговите инициали са В.Ц.П., на 19 години. Младеж с инициали И.Г.И., също 19-годишен, и П.И. са извършили кражба на косачка и други вещи от частен дом, който се намира на улица “Трети март” в Ботевград. Установено е, че същите са задигнали 40 броя декоративни гълъби от четири адреса в града. Птиците са на обща стойност 5000 лева. Те са иззети и върнати на собствениците им.
На 1 ноември е станала кражба на кабел в района на село Новачене. Вследствие на престъплението, в селата Липница и Боженица е била прекъсната телефонната връзка. Извършителите на това престъпление също са установени. Това са Б.М.М., на 54 год., М.М.А., на 26 год., К.В.Р, на 31 год., и К.Х.Н., на 20 год. Четиримата са от Ботевград и имат присъди за други престъпления.
Вчера е заловено лице, откраднало мобилен телефон. То го препродало в магазин за мобилни апарати, откъдето го купил клиент. Така полицаите успели да стигнат до крадеца.
През тази седмица местните полицаи са заловили лицата – Н.А.Й, на 21 год., и В.Й.В., на 24 год., извършили повече от 6 кражби на акумулатори от автомобили с марки “Фолксваген Джета” и “Фолксваген Голф”.
Установени са и лицата, откраднали мобилен телефон от съблекалня в читалище "Христо Ботев". Техните инициали са: К.Б.Д., на 15 год., П.А.Х., на 13 год. Същите момчета и техен съучастник, чийто инициали са В.М.Н., на 15 год., са откраднали велосипед от частен дом на улица “Славейков” в Ботевград. К.Б.Д. и П.А.Х. са автори и на друга кражба – 430 лева от магазин “Яна” в града.
По случаите са образувани досъдебни производства, съобщиха на редовния брифинг в полицията, който се проведе днес.
През седмицата е регистрирана кражба на компютър и плазмен монитор Samsung от частен дом в Ботевград. Извършителите все още не са заловени. По случая се работи, казаха още от полицейското управление.