В рамките само на десет дни Балкан  за втори път победи Рилски спортист, сега със 71-65 в среща от третия кръг на Еврохолд Балканска баскетболна лига. Това стана в един изключително оспорван мач, чийто изход не бе ясен до последните секунди. Именно в края баскетболистите на Балкан показаха повече опит, допускайки по-малко грешки от своите съперници, и спечелиха абсолютно заслужено, подкрепяни от пълната с ботевградчани зала в Правец.


Първата четвъртина бе равна, в края на втората зелено-белите успяха да вземат аванс от 7 точки - 37-30, при който завърши полувремето.  Третата част обаче бе за тима от Самоков, които я спечелиха с 22-16, но все пак преди последните 10 минути Балкан водеше с 1 точка - 53-52.


И в тях бе най-драматично. Стигна се до няколко равенства, последното от което бе при 62-62 четири минути преди края. С два последователни коша нашите дръпнаха с 4, когато оставаха минута и 51 секунди, а при 36 секунди до края водеха с 3 - 67-64. Именно тук самоковци направиха няколко ялови атаки след изключителна защита на Балкан, а Мароевич изпусна под самия кош при чиста позиция, като в същото време зелено-белите бяха точни при наказателните удари и победиха със 71-65. Те обаче допуснаха и доста нелепи грешки, които можеха да им костват успеха. Непростимо е, и то в най-напечените моменти, на един опитен играч като Джош Гонър да му бъдат осем секунди при изнасянето на топката в предно поле.

Петима от Балкан са с повече от 10 вкарани точки, като най-резултатен е Георги Давидов със 17. С 13 е игралият силно през първото полувреме Любо Лилов, когато отбеляза 13-те си точки. С 12 е Данчо Бозов, с по 11 - Дуейн Мортън и Джош Гонър. За Рилски спортист отново най-точен бе Иван Лилов, но този път само с 13 точки, след като в първия от шампионата на НБЛ в Ботевград отбеляза два пъти повече, но отборът му пак падна със 73-62.. С по 12 са Караджовски, Мароевич и Ваклинов.

 

 

снимки - Цветелин Кръстев