Вертолетът, който помага за потушаването на огъня в Стара планина, вече е направил 7 захода над огнената стихия. Пожарът между селата Липница и Боженци е ликвидиран; огнеборците са успели да локализират огнената стихия край ботевградското село Литаково, белоградчишкото село Рабиша и ловешките села Голец и Микре
От началото на деня пожарникарите са получили близо 100 сигнала за произшествия. Към момента на територията на страната огнеборците участват в погасяването на 37 пожара. Най-тежка е обстановката в общините Етрополе и Тетевен.
Продължават гасителните действия на пожара в местността „Острома”. Гасаческите групи са съсредоточени предимно в направлението към селата Ямна и Черни Вит. В този участък, вертолетът на Авиоотряд 28 е направил 7 захода за подаване на вода.
Окончателно ликвидиран е пожарът между селата Липница и Боженци, община Ботевград. Огнената стихия е унищожила 3000 дка смесена гора, сухи треви и храсти. В потушаването на огъня участие са взели и 10 доброволци от с. Боженци.
Около 12.30 часа е локализиран и пожарът край село Литаково. В гасенето продължават да участват 30 пожарникари от Ботевград.
Два са действащите пожари край с. Черни Вит. Заради пресечения релеф 80 огнеборци и служители на горските стопанства гасят огъня ръчно с лопати и тупалки.  Няма опасност за населеното място.
От сайта на МВР