Никой не ме е питал, нито имам намерение да обяснявам на някого. Това каза червеният депутат Кирил Добрев, който участва на дебата в НДК, на който президентът Първанов очерта какво ще представлява новото сдружение АБВ, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Добрев каза, че няма какво да се обяснява на Станишев за присъствието си днес: „Тази партия не е на Станишев, а на стотиците симпатизанти и членове, които има БСП".

На въпрос вярно ли е, че в групата на червените в парламента се водел спор дали да присъстват или не днес, Добрев отговори: „На мен никой не може да ми забрани". Червеният депутат с радост се включил в днешната дискусия. На въпрос какво ще направи, ако АБВ прерасне в партия, Кирил Добрев отговори: „Аз си имам политическа партия, към други политически проекти не участвам, но мога да участвам във всичко, което е срещу това управление, това е нашата цел".

Добрев каза още, че АБВ е форум, на който присъстват много граждански организации и припомни, че от година насам се говори за нуждата на БСП да се отвори към гражданското общество.