Производството, свързано с високотемпературни сензори, което се осъществява в „Епик Електроник Асембли” ЕООД, ще премине в дружеството „Сензор – Найт Индастриъл” със седалище на управление в София.
ЕПИК ще се фокусира само върху производство на електрони и електромеханични системи, предназначени за автомобилната индустрия.
Работниците и служителите на ЕПИК, чиято дейност е свързана с производството на високотемпературни сензори, ще преминат към „Сензор – Найт Индастриъл” ЕООД. Всички техни права и задължения, произтичащи от индивидуалните трудови договори, ще бъдат запазани. Това е посочено в уводимително писмо от ръководството на завода до работниците и служителите. В него се казва още: „Отделянето на двете производства ще позволи по-добро профилиране на всяко едно от дружествата и по-адекватното им пазарно позициониране, чрез прилагане на подходящи стратегии за развитие. Това от своя страна ще повиши качеството на продукцията, ефективността на производството и управлението, а също така ще допринесе за заздравяване и разширяване на пазарните позиции на двете дружества.”.
Предвижда се преобразуването на ЕПИК да приключи до края на тази година.