Родителска среща под надслов “Моето семейство – моята опора” се проведе вчера в ОУ “Васил Левски” – Ботевград. Тя бе организирана от учениците от V “а” клас на ОУ “Васил Левски” - Ботевград и техния класен ръководител Катя Василева, преподавател по български език и литература.
Петокласниците откриха родителската среща с изпълнение на две песни, специално подбрани за проявата. След това Катя Василева приветства родителите с “добре дошли”. Тя направи кратко въведение, в което подчерта, че децата навлизат в пубертета и това е причина, която налага мама и татко да бъдат винаги до тях. “В тази възраст настъпват промени във физиката на децата. Момичетата се притесняват от закръглените форми, момчетата – от мутацията на гласа. Ние обаче не трябва да страдаме от това, защото след известно време ще станем наистина принцове и принцеси”, каза Катя Василева. После тя обясни, че нарисуваното човече на таблото е с едно ухо, защото наученото в училището и полезните съвети трябва да остават в главите на децата, а не да влизат през едното ухо и да излизат през другото.
“В пубертета ние ставаме по умни, нашият мозък догонва мозъка на родителите, но ние демонстрираме това по странен начин. Опитваме се да бъдем вулгарни, да се налагаме, да тропаме с крак. Ето защо, мили родители, понякога се налага да ни прощавате грешките”, каза класният ръководител от името на децата. Катя Василева обяви, че всяко дете е написало послание към родителите си и помоли някои от тях да го прочетат. Общото в посланията бе молбата за прошка на децата към родителите, както и обещанията, че ще се стремят да бъдат по-добри в бъдеще.
Последва игра, в която се включиха и родители, и ученици. Те трябваше едновременно да отговорят писмено на по един въпрос, който също им бе зададен в писмен вид. “Кой е любимият учебен предмет на моето дете?”, “На какво най-много се радват моите родители?”, Коя мамина манджа най-много харесвам?”, “Кое е любимото занимание на моето дете?”, бяха част от въпросите. Оказа се, че повечето от отговорите на родителите и техните деца съвпадат. “Изводът от тази игра е, че родителите познават добре децата си”, обобщи Катя Василева. Тя подари по една химикалка на родителите с пожелание да подписват само шестици. 
Родителската среща завърши с почерпка. Всеки родител носеше сладкиш, а децата споделиха с какво са допринесли за приготвянето му. Гости на необикновената родителска среща бяха класните ръководители на учениците от началния курс – г-жа Първанова и г-жа Василева. Присъстваха още: психологът на училището г-ж Доцинска, новата преподавателка по английски език Анелия Йорданова, която имаше рожден ден и получи цветя от учениците, и директорът на учебното заведение Петко Маринов. “За първи път присъствам на подобна родителска среща. Идеята и начинът, по който тя бе реализирана, много ми допаднаха. Ето защо ще наградя класа с еднодневна екскурзия, която ще се осъществи до края на календарната година”, каза Петко Маринов. Той пожела на децата и техните родители да бъдат здрави, щастливи и да се разбират помежду си.